Als je iemand met een beperking ziet: maak een buiging! 

Jongens jongens, wat heb ik een waardering gekregen voor mensen die moeten leven met een beperking! Als je iemand met een beperking ziet: ga klappen en maak een buiging! Vaak realiseer je je pas wat de waarde is van een functionerend lichaamsdeel op het moment dat het niet meer werkt.

Zo besloot ik een poosje geleden mijn aangeboren scheve teen maar eens recht te laten zetten. Ik zat continu met ‘kromme’ tenen in mijn schoenen. Vemoeide voeten, blaren en last. Ik zocht de beste orthopedisch chirurg die er is en kwam uit bij: Dr. van Dalen van de Bergman privé kliniek in Naarden. BN’ers laten daar ook het gezicht uit de plooi trekken. Gelijk gevraagd of zij ook hamster behandel weken hebben. Deze week in de bonus: halux valgus (scheve teen) behandeling + liposuctie = facelift gratis! Zij vonden dit geen leuk grapje.

Inmiddels 4 weken na de operatie en het gaat verbluffend goed allemaal. De eerste twee weken zat ik gekluisterd aan de bank, onder invloed van een hoop pillen het pootje omhoog te houden. Al hupsend ging ik naar de plee en terug naar bank en dat was ’t wel. Koffie zetten? Onmogelijk, wat zijn dat veel handelingen! Hangend in een rolstoel proberen te koken? No way, niet te doen. Voor een typische zorger als ik, is dat echt schakelen. Wat is het klote om je onafhankelijkheid kwijt te raken.

Nu zijn voor mij deze weekjes natuurlijk peanuts. Ik realiseer me dat veel mensen geen keuze hebben. Zij moeten dag in dag uit leven met beperkingen, zonder enig perspectief. Wat moet je een ongelooflijk flexibel brein hebben om hier een weg in te vinden. Deze man zonder armen en benen is een fantastisch voorbeeld. Wat heb ik een bewondering voor al deze mensen. Wat is het mooi om je respect te tonen, de hand te reiken zonder dat mensen het hoeven te vragen.

Thumps up voor alle mensen die het moeilijk hebben! Ook voor de mensen die alle dagen klaar staan om deze mensen te helpen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: