Meneer Klaver, wilt u mij de hand schudden en een belofte doen?

‘Jesse Klaver lijkt te genieten van zijn opkomst’, is de titel van de column van Nico Dijkshoorn. In zijn column gaat niets over de inhoud maar alles over betrekking, vorm en uiterlijk. Alsof de altijd mo-no-toom sprekende Nico, die vrijwel niets uitstraalt, hier iets van mag vinden. Ook de Telegraaf gaat van god los over Klaver: ‘Het opgepoetste verhaal van Jesse Klaver’. Wederom alleen een verhaal over bijzaken en niets over de inhoud. De aanval van het rechts georiënteerde roddelblad van Nederland. In Nederland hebben we zo’n bijzondere cultuur dat we zwartgallig worden als iemand succes heeft. We hebben geen oog voor het talent en de prestatie. We luisteren niet naar de visie en de argumentatie, maar kijken naar wapperende haren bij een opkomst in de zaal. Dat is toch iets om droevig van te worden.
De media verlaagt zich tot een dieptepunt. Rutte en Wilders komen niet opdagen bij een verkiezingsdebat en dat is allemaal prima. Het Oekraïne referendum wordt door Rutte op slinkse wijze aan de kant gezet. De stem van het volk wordt zo maar even genegeerd. Driekwart van het verkiezingsprogramma van de PVV is totaal niet haalbaar, Wilders roept maar raak zonder enige onderbouwing. Het is allemaal prima. Waarschijnlijk heeft 90 % van de PVV kiezers het partijprogramma niet eens gelezen, terwijl het maar 1 A4’tje is. De Nederlandse media kan nog wat leren van de BBC, die in dit interview Wilders op kinderlijk eenvoudige wijze in de hoek zet. Op argumenten. Ook Lubach had weer een geniaal videootje gemaakt over de inhoudsloze campagne van Wilders.

Met al dat rechtse populistische spierballen taal is Jesse Klaver een uitkomst. Dertig jaar oud en dan al zo je mannetje staan, staan voor een groener en meer linkse samenleving is alleen maar te prijzen. Klaver for President?

Meneer Klaver, wilt u mij de hand schudden en een belofte doen? Wilt u de armoede in Nederland dan eens echt goed aanpakken? Zorgen dat mensen niet meer dakloos hoeven te raken in Nederland? Dat gezinnen niet meer afhankelijk hoeven te zijn van de voedselbank? Laten wij onze passie delen en staan voor een beter, groener en socialer Nederland. Schudt u mij de hand en doet u deze belofte, meneer Klaver? Of mag ik Jesse zeggen? Jesse, zullen we dat regelen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: